събота, 3 януари 2015 г.

Англия - трето пътуване...


Рейчъл Джойс е автор на повече от двайсет следобедни пиеси и няколко адаптации за БиБиСи Радио 4. През 2007 г. печели наградата Тинисууд за най-добра радио пиеса.


„Невероятното странстване на Харолд Фрай“ е първият й роман, който е номиниран за наградата Мен Букър за 2012 г. и е финалист в надпреварата за наградите Комънуелт и Дезмънд Елиът също за 2012 г. Същата година получава и наградата Спексейвърс за Най-добър автор за 2012 г.



Към момента Рейчъл Джойс е автор на още два романа: „Perfect“ и „The Love Song of Miss Queenie Hennessy“, както и на повестта „A Faraway Smell of Lemon“.



Рейчъл Джойс живее в Глостършир със съпруга и четирите си деца./http://bit.ly/1tI4BJt/


Книгата:
Не знам защо, но още първите страници ме накараха да си спомня "Живот и страдание на Майкъл К." http://books.janet45.com/books/589.... Може би с това, че някаква бучка засяда в гърлото ти и вместо да захвърлиш потискащото четиво, продължаваш да крачиш по страниците му, защото те кара да мислиш. Така, както главният герой се замисля за "всички неща в живота си, които е оставил да отминат". Накратко сюжетът на книгата е предаден тук. Аз няма да го предавам. Ще споделя, че събуди у мен тъжни размисли за живота на човека в съвременна и развита Англия. Човек самотен, несъпричастен към този до него, независимо дали е в квартала, в службата...А най-страшното е, че са безкрайно отчуждени хората в семейството!
Едновременно с това романът може да се възприеме и като Вяра. Не в религиозен план, а като решение да вярваш в нещо, "което не познаваш, и да се бориш за него. Да вярваш, че можеш да направиш нещо значимо..."

Няма коментари:

Публикуване на коментар