сряда, 7 януари 2015 г.

България - в Родопите с "Калуня-каля"

Онази нощ тръгнах на това пътуване, то още не е завършило, но ми се иска да извикам с висок глас:  ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ КНИГА!
Защо не сме чували за този автор? Защо не сме "пили" от това животворно слово? Господи, толкова книги съм прочела и толкова още искам да прочета, но...такъв език! Никога не съм срещала с по-красиви и неповторими думи да се говори за любовта, никога не съм предполагала, че така може да ти говори природата, че с такива очи ще видиш красотата и, че домът може да се сравни с потапяне под вода.... Още след първите 10-15 страници си помислих, че трябва да си преписвам някои редове. Да, ама как да стане, като ти се иска да споделиш цели страници, че и не една, а всичките!

Дано някой не реши да реабилитира гузната си съвест и да вземе да го вкара в задължителната учебна програма, да го омърсят с академични тълкувания как и защо го е казал... Ами казал го е, и то така, че не може да се повтори, не може да се преразкаже, защото магията на словото е велика дарба и Георги Божинов я има! Поклон!

Отзиви в Интернет: http://bit.ly/1IpVVIK, http://bit.ly/1xECRoq , http://bit.ly/1w0WAcN,

Няма коментари:

Публикуване на коментар